Hlavní navigace

Babble bude Babel. Sjednocený chat Googlu prozrazen kódem v Gmailu

19. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dnes je to přesně měsíc, kdy jsme na Cnews.cz psali o chystané unifikované komunikační platformě Googlu. Z dřívějších úniků tušíme, že firma sjednotí všechny různé sítě jako chat, Gtalk, Hangouts, Voice nebo Messenger. Několik zahraničních zdrojů už ukázalo (nekvalitní) screenshoty a potvrdilo, že službu testují zaměstnanci Googlu.

 

Nově se internetovým šťouralům podařilo najít kód odhalující chystanou novinku v části Gmailu. Ten už zřejmě definitivně potvrzuje, že název nebude Babble, ale Babel. „Upgrade Chat to Babel! Babel is Google's new messenger with clients for Android, iOS, Chrome, Google+ and Gmail. Access the same conversation list from anywhere!“ prozrazuje popis služby. Jeden stejný chat se objeví v prostředí Googlu+, Gmailu, Chromu (chat přímo v prohlížeči?) i na mobilních platformách Android a iOS.

Babble bude Babel. Sjednocený chat Googlu prozradil kód v Gmailu
Takhle bude vypadat nový chat v Gmailu (foto: Google)

Mezi novými vychytávkami Google zmiňuje jiný vzhled, pokročilou skupinovou komunikaci, posílání obrázků a lepší notifikaci napříč zařízeními. Babel nahradá starý chat v Gmailu, ale bude možné se volitelně vrátit zpět (asi jen zatím). Další podrobnosti zatím neznáme, zřejmě se je dozvíme za měsíc na konferenci Google I/O.

Zdroj: Google Operating System