Hlavní navigace

Názor k článku TV Barrandov útočí na Českou televizi, ta se brání přes Twitter od RedMaX - Porad jsem uplnou nahodou videl u znamych.Jestli kecal...

  • 9. 3. 2018 7:39

    RedMaX

    Porad jsem uplnou nahodou videl u znamych.
    Jestli kecal je mi jedno, ale tvrdil teda, ze platy moderatoru BBC a ARD jsou verejne dostupna informace. Pokud je to pravda, nevidim duvod, proc by platy zamestnancu mela tajit CT. V podstate by CT mohla zkopirovat veci tak, jak se delaji v BBC a zavreli by kritikum huby.

    Ovsem teda muj nazor je ten, ze nevidim jedinny duvod proc by lide ze svych dani (povinny koncesionarsky poplatek pro majitele elektrozarizeni neni nic nez dan) meli nejakou televizi platit. Nechapu vubec duvod proc by mela nejaka "verejnopravni" nebo-li statni televize existovat. Dulezite informace dnes muze stat libovolne sirit po internetu nebo v pripade ohrozeni i pres SMS pres mobilni operatory.

    Navic ten argument Soukupa, ze kdyby se CT zrusila, ze by bylo na duchodce vic penez je take neprustrelny. Ja k tomu dodavam, ze kdyby se provedlo zestatneni CT a nasledne byla CT prodana nejakemu soukromnikovi, tak by to dnes mohl byt take pekny statni prijem do statni kasy. Ovsem pokud stat tohle napadne za 20 let, tak je mozne, ze uz si v te dobe nevyznamnou televizi nikdo nekoupi a stat nedostane ani korunu.

    Jednoduse stari lide zemrou a mladi uz dnes CT a vubec TV nesleduji nebo vyjimecne. Proto take cena CT bude kazdym rokem, kdy se s jejim prodejem bude otalet, klesat.

    (Sam TV vubec nemam. Koupil jsem si velky monitor a pripojil ho k pocitaci a internetu.)