Hlavní navigace

Belkin kupuje Linksys, domácí síťové produkty od Cisca

25. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Belkin pohltí svou konkurenci. Kalifornská společnost se dohodla s Ciscem na akvizici divize Linksys, která vyvíjí síťová zařízení pro domácnosti a malé firmy. Odkupní cenu Linksysu firmy nezveřejnily, obchod by měl být dokončen v březnu 2013. Díky akvizici bude Belkinu patřit 30% amerických SOHO řešení. Firma se zavázala, že značku Linksys zachová, převezme technickou podporu a převede záruky od Cisca.

Cisco Cloud Connect
Posledními novinkami Linksysu je produktová řada EA

Produkty Linksysu se výrazně překrývají s nabídkou Belkinu. Jde především o karty, DSL modemy, routery, switche, IP telefony nebo adaptéry Powerline. Belkin však má šiřší záběr i mimo síťové prvky, neboť vyrábí i příslušenství pro smartphony, tablety a jiná chytrá zařízení.

Cílem Belkinu je stát se jedničkou na trhu připojených domácností a bezdrátových sítí a tato akvizice je důležitým krokem k realizaci našich plánů,“ řekl Chet Pipkin, výkonný ředitel Belkinu.

Linksys v roce 1988 založili Janie a Victor Tsaovi v jedné kalifornské garáži. Firma na domácím trhu v devadesátých letech rychle vyrostla. Pak kolem ní začalo kroužit Cisco, jež nakonec za Linksys zaplatilo půl miliardy dolarů. Součásná cena ale bude pravděpodobně nižší.

 

Zdroj: Belkin

Byl pro vás článek přínosný?