Hlavní navigace

Belkin LiveAction Mic: nahrajte si koncert na iPhone (minirecenze)

12. 4. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma Belkin je kromě výroby síťovin známá také dalšími produkty. Kromě chytrých zásuvek či přepěťových ochran se můžete setkat zejména s nejrůznějším příslušenstvím. V nabídce najdeme notebookové brašny i podložky a také celou řadu drobných vychytávek pro tablety a chytré telefony. Belkin má v oblibě zejména Apple, právě proto je většina příslušenství určena zejména pro jablečné výrobky. Do této kategorie patří také Belkin LiveAction Mic, se kterým jsme měli možnost si pohrát.

Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic

Směrový i super-směrový

Mikrofon svými rozměry připomíná centrofix – je 12 cm dlouhý a má v průměru 16 mm a je určen specificky pro iPhone 4 a 4S – na AppStore pro ně najdete aplikaci Belkin LiveAction. Ta umožňuje např. natáčet videa a snadno je sdílet na internetu. Nejedná se ale o nic převratného, mikrofon navíc funguje i bez ní. Stačí jej zapojit do libovolného přístroje, který má v audiokonektoru kontakty pro sluchátka i mikrofon a spustit program pro záznam zvuku. To se týká všech moderních telefonů, spousty tabletů a mnoha dalších zařízení. Jediným problémem je pak montážní mechanismus, který je uzpůsobený plochým zádům na dvou nejnovějších generací iPhonů. Na mnoho dalších přístrojů lze ale bez větších obtíží také přimontovat.

Parametry
Cena 799 Kč včetně DPH
Zapůjčil Belkin
Belkin LiveAction Mic
režimy směrový, supersměrový
podporované přístroj iPhone 4, iPhone 4S
rozměry 12 × 4,6 × 1,6 cm

V zadní části najdete ještě rýhu pro minci, pomocí které mikrofon otevřete a dovnitř umístíte jednu mikrotužkovou baterii – ta pak mikrofon při nahrávání napájí. Očekávali jsme otočný kloub u montážního mechanismu. Když jsme se ale volně vypadající spoj pokoušeli otočit, jen jsme více uvolnili špatně slícované díly. Za zpracování tohoto místa tedy dáváme mínusové body, jinak se nám ale mikrofon líbil. Vypadá totiž jako zmenšená verze profesionálního nahrávacího nařízení, z telefonu navíc trčí velmi výrazně, což může třeba na koncertě vypadat poměrně efektně. I díky tomu jsme očekávali, že kvalita zvuku bude nadstandardní.

Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic

A jaké je tedy v praxi kvalita zvuku? Testovací nahrávky můžete posoudit sami, nicméně za redakci můžeme říct, že jsme byli dost zklamáni. Kvalita rozhodně nedosahovala našeho očekávání, v některých případech nám dokonce přišlo, že je horší, než při použití integrovaného mikrofonu. K testu jsme použili iPad první generace a telefon HTC Desire Z. Na přístroji najdeme také přepínač, který umožňuje volit z režimů vypnuto, směrové nahrávání a super-směrové nahrávání. Super-směrové nahrávání zajistí silnější záznam, ale přidá nepříjemné zkreslení. Při nahrávání na větší dálku (např. na přednášce) pak stejně není dostatečně efektivní.

Belkin můžeme pochválit za originální nápad a líbivé zpracování, k úspěšné koncovce pak ale chybí dostatečně kvalitní nahrávací schopnosti, což je u mikrofonu – řekněme si to upřímně – trochu problém. 

Plusy / mínusy
design kvalita záznamu
nápad volný spoj u konektorů
přepínání režimů aplikace na AppStore
Hodnocení   

Graf ceny produktu Belkin iPhone LiveAction Mic F8Z818cw poskytuje server Heureka.cz

CS24

 

Kompletní fotogalerie

Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic Mikrofon Belkin LiveAction Mic