Hlavní navigace

Belkin Pro-Fit Armband: Pro náruživé sportovce s iPhonem (minirecenze)

18. 4. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Běžecká i cyklistická sezona jsou v plném proudu a mezi počítačově založenými sportovci stoupá potřeba po záznamu svých heroických výkonů. K tomu jsou nejčastěji používány chytré aplikace ve smartphonech jako jsou Endomondo, Runkeeper, Sports Tracker či Nike Plus. Ty umí díky GPS zaznamenat absolvovanou trať, rychlosti i nastoupané metry. Kam však telefon se zapnutou aplikací v průběhu běhu uložit? V kapse se většinou volně pohybuje, což není úplně příjemné, v úvahu tedy připadají specializovaná pouzdra. Ty se připínají na paži a kromě toho, že máte neustálý přístup k displeji telefonu, je telefon pevně fixován a neruší při sportu.

Belkin Pro-Fit Armband
Belkin Pro-Fit Armband

Belkin Pro-Fit Armband je určený pro jablečný telefon iPhone 5 a je dražší variantou Easy-Fitu. Celý telefon je chráněn pouzdrem z tenkého pěnového materiálu, a pokud byste na cestách zmokli, navlhnutí zabrání překrytí voděodolným materiálem. Vyroben je z lykry a neoprénu, což kromě odolnosti proti vodě zajišťuje i částečnou prodyšnost. Guma obepínající paži je navíc perforována miniaturními otvory. Ani po dvouhodinové námaze tedy nebylo pouzdro ani paže pod ním zpocená. Kromě běžce je to určitě příjemné i pro iPhone.

Na rozdíl od levnějších modelů se Pro-Fit nezapíná pomocí suchého zipu. Na popruhu najdete plastovou sponu, kterou si jednou nastavíte na svoji velikost a při dalších použitích ji jen zacvaknete. Tím odpadne starost jak zapnout pouzdro se suchým zipem jednou rukou. Cpaní telefou do pouzdra a jeho následné upínání na ruku je nejotravnější částí u většiny sportovních pouzder. Zde však funguje i oblékání telefonu – dáno je to jak tvarem, tak materiálem iPhonu. Displej se na fólii nelepí, a tak telefon do pouzdra bez problému vklouzne. Následuje ještě překrytí horní části telefonu jakousi kapucí, která se nacpe pod záda a zabraňuje namočení telefonu při dešti.

Belkin Pro-Fit Armband
Belkin Pro-Fit Armband

Pro ty, co si nedokážou představit běh bez svých power songů, je vybaveno pouzdro i otvorem pro sluchátka. Ten je samozřejmě umístěn v levém spodním rohu.

 

KL24

Běháte-li často a běháte-li s iPhonem, za Pro-Fit Armband od Belkinu rozhodně má smysl si připlatit. Levnější modely, nedej bože ty z Číny nenabídnou tyto materiály, nebudou voděodolné a telefon se v nich bude hůře ovládat. Přes měkčí fólii Belkinu zůstává totiž displej iPhonu téměř stejně citlivý jako bez pouzdra. Jedinou nevýhodou tak bude pro většinu sportovců cena, která se pohybuje kolem 750 Kč.

  Belkin Pro-Fit Armband Belkin Pro-Fit Armband

Byl pro vás článek přínosný?