Hlavní navigace

Belkin uvedl první příslušenství pro iPhone 5, bude se prodávat i u nás

7. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Při představení nejnovější generace iPhonu byli mnozí uživatelé dosavadních modelů zklamání novým konektorem. Ten se zásadně zmenšil a jejich vybavení nakoupené pro iPhone první generace až iPhone 4S se s novým jablečným telefonem stalo nekompatibilní.

Takřka dva měsíce trvalo, než se na trh dostalo první příslušenství, které je pro nový konektor přizpůsobené. Jsou jimi adaptér do auta a aktivní stojánek od Belkinu.

V případě prvně jmenovaného se jedná o aktualizovanou verzi předchozího modelu. Změněn byl tedy pouze konektor. Kabel má délku 1,22 metru a nabíječka má výstupní výkon 10 W. Kromě iPhonu bude samozřejmě možné ji použít s iPadem mini, novými iPody i iPadem čtvrté generace.

Příslušenství Belkin pro iPhone  Příslušenství Belkin pro iPhone

Nový stojánek Charge+Sync Dock poslouží jak pro nabíjení tak běžnou synchronizaci s Macem nebo PC. Nemá žádné externí napájení a spoléhá se tak výhradně na napájení z počítače. To může v případě notebooků způsobit velmi dlouhé nabíjení. Stojánek je možné rozložit na dvě části a umístit do něj originální kabel od Apple. Pohromadě drží díky magnetům. Kromě konektoru Lightning je vybavem i 3,5mm audio konektorem, který poslouží pro připojení výstupu iPhonu. Výstup pro sluchátka je umístěn v zadní části. Konektor je pohyblivý a nebude tak hrozit jeho vylomení při zasouvání telefonu.

Příslušenství Belkin pro iPhone
Příslušenství Belkin pro iPhone

CS24

 Příslušenství Belkin pro iPhone Příslušenství Belkin pro iPhone Příslušenství Belkin pro iPhone 

Ve spojených státech budou nabíječka i stojánek dostupné za 29,99 USD. Od českých zástupců Belkinu máme potvrzeno, že se příslušenství na český trh dostane v následujících čtrnácti dnech. O cenách zatím nemáme informace.