Hlavní navigace

Benchmark test ukázal propastný rozdíl ve výkonnosti iPad 4 a iPad Mini

6. 11. 2012

Sdílet

 Autor: Redakce

Každému, kdo sledoval představení iPadu Mini, muselo být jasné, že tento tablet nebude tak výkonný jako jeho větší sourozenci. Skutečné porovnání testu výkonnosti s nejnovějším iPadem 4 ale ukázalo skutečně zásadní rozdíl. Redakce Cnet srovnala oba tablety v testu Geekbench a ukázalo se, že tablety od sebe svým výkonem opravdu hodně liší.

iPad Mini vs iPad 4

Zatímco čtvrtá generace „dospělého“ iPadu dosáhla výsledku 1 700 bodů, iPad Mini je více než dvakrát horší s výsledkem 752. Každý benchmark test je samozřejmě trochu akademický a neodráží skutečné používání, ale takhle velký rozdíl ve výsledku už musí být při poznat i při normálním používání. iPad Mini tak dosáhl prakticky stejného skóre jako starší iPad 2 nebo iPhone 4 S. Je tedy zřejmé, že starší typ procesoru Apple A5 zkrátka svým výkonem nestačí na novější generaci A6 použitou u posledních verzí iPadu i iPhonu.

Jak hodnotíte výsledky vy? Je pro vás důležitější výkon nového iPadu, nebo se kvůli menší velikosti a nižší ceně klidně spokojíte i s hůře vybaveným iPadem Mini?

Zdroj: Cnet

 

Autor článku