Hlavní navigace

BenQ G2025HDA: dvacítka za lákavou cenu

15. 7. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Novinka ze stáje BenQ, model G2025HDA, samozřejmě nenabídne dechberoucí parametry (čti vynikající pozorovací úhly) ani vynikající kvalitu obrazu (čti non-TN matrici), přesto by s ní někteří méně náročnější uživatelé mohli být spokojeni. Ne každý potřebuje velký monitor s obrovským rozlišením, troufám si tvrdit, že u většiny zákazníků je cena „až na prvním místě“ (tj. čím méně, tím lépe).

Začněme od podlahy a to úhlopříčkou, kterou vám již prozradil nadpis: ta je 20" a použité rozlišení je 1600 × 900 px, což více než jasně vypovídá o použitém poměru stran 16:9. Odezva panelu není papírově nejnižší, 5 ms by však stále mělo být velmi dobře použitelných. Statický kontrast je na dnešní dobu nezvykle nízký (700:1), dynamický se pak samozřejmě vyšplhal do značných výšin (40 000:1). Maximální jas budiž 250 cd/m2, pozorovací úhly zcela odpovídají TN matrici a netřeba je blíže specifikovat.

Ostudou jinak vcelku povedeného panelu je pouze jeden vstup, kterým je archaický analogový D-Sub. Běžná spotřeba by měla činit 28 W. V tuzemsku by měl být co nejdříve k dostání, cena bez DPH je stanovena na 2499 Kč.

Zdroj: TZ BenQ

Autor článku