Hlavní navigace

BenQ XL2420G: hybridní 24" monitor s podporou G-Sync

6. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma BenQ se rozhodla potěšit nárůživé hřáče a uvedla monitor XL2420G. Ten je zaujme možností přepínat mezi klasickým režimem a G-Sync i udávanou odezvou o hodnotě pouhé milisekundy (GTG). Monitor má atraktivní design s kombinací černé a červené barvy.

Na 24palcové úhlopříčce uvidíte očekávatelné rozlišení 1920 × 1080 pixelů a použitou matricí je samozřejmě TN. I přes technologii Twisted Nematic má mít monitor pozorovací úhly 170 stupňů ve vertikálním a 160 stupňů v horizontálním směru – už jsme si ale zvykli, že tyto krajní hodnoty používají všichni výrobci a jedná se o v podstatě nicneříkající čísla úhlů, z nichž se díváte na kontrastní poměr (černé a bílé!) pouhých 10:1.

K monitoru by měl být přibalen i externí ovladač pro snadnou orientaci a pohodlné nastavení v OSD menu. Pomocí tohoto ovladače můžete rychle přepínat mezi třemi předvolbami.

Klasický režim je určen pro hry, které nepodporují G-Sync a samozřejmě také pro majitele jiných grafických karet než GeForce generace Kepler a Maxwell. V tomto režimu XL2420G nabídne technologii nazvanou Gaming Refresh Rate Optimization Management, což znamená výběr mezi třemi obnovovacími frekvencemi monitoru (100/120/144 Hz).

Monitor má i další řadu funkcí, mezi které například patří redukce rozmazání pohybu, lineární regulace jasu (flicker-free = bez PWM) a technologie pro omezení propouštění modré složky světla snižující únavu očí.

CS24

Tento monitor by měl být dostupný na podzim tohoto roku. 

zdroje: BenQ TechPowerUp