Hlavní navigace

Betta fish se vrací: rybka z Windows 7 připlouvá do osmiček

6. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Upozornit na pěknou animaci na Bingu prostě musíme. Rybka se prvně ukázala ve Windows 7, tehdy byla součástí betaverze a výchozího obrázku na pozadí. Každý tester, včetně veřejnosti, krásnou rybičku viděl a nyní může oslavovat její návrat. Ve Windows 8 Developer Preview se neobjevila, možná se nám ale vrátí v Consumer Preview. Aktuálně brázdí hlavní stranu vyhledávače Bing, čímž svůj případný návrat převrací v něco automaticky očekávatelného.

Vodní tvor se v originále nazývá betta fish, dvě téčka jsou zda záměrně. Na rozdíl od statického pozadí v sedmičkách se rybka nyní pěkně hýbe. A upozorňuje na blížící se ukázkové vydání osmiček. Consumer Preview podle všeho bude skutečně konečný název očekávaného vydáním, betě se chce Microsoft vyhnout. Oficiálně nicméně tuto informaci nepotvrdil. Neoficiálně si ale jistější být nemůžeme, když se nyní o Windows 8 Consumer Preview mluví také na Bingu.

V tuto chvíli se vám betta fish běžně ukáže, pouze když Bing navštívíte z Internet Exploreru 10 pod Windows 8. Uvítací obrazovku lze nicméně otevřít v libovolném prohlížeči a operačním systému, stačí do adresního řádku zadat www.bing.com/?win8start=1. Krom jiného jde o další pěknou presentaci HTML5. Rybka se totiž pěkně pohybuje po celé obrazovce, resp. v rámci hranic stanovených Bingem. Odkazy na stránce s hledáním vás většinou nasměrují na weby, které ještě nejsou dostupné.

Zdroj: Neowin