Hlavní navigace

SteelSeries slibuje nejlepší bezdrátovou herní myš. Dokonce se rychle nabíjí

3. 10. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dánská společnost vyrábějící periferie pro hráče včera představila novou myš Rival 650 Wireless. Oproti staršímu modelu Rival 600 se liší jen tím, že postrádá ocásek. A samozřejmě cenou. První bezdrátová myš od SteelSeries je nejdražší ve firemní nabídce. Výrobce si řekne o 130 eur (3400 Kč), drátový Rival 600 je za 90 eur (2300 Kč). Přestřižení šňůry není jen tak. SteelSeries na blogu vysvětluje, jak musel upravovat firmware a využít proprietární rádiový přenos v pásmu 2,4 GHz, aby si uchovala přesnost a minimální zpoždění. Zatímco u Bluetooth je tzv. polling rate (počet požadavků z PC do myši) 125 Hz, jejich bezdrát zvládne 1000 Hz. Latence je tak osmkrát nižší (1 ms), stejná jako u USB.

Dánové se u myši museli také poprvé vypořádat s akumulátorem. Fanoušky dlouhé výdrže nenadchne, u herní myši s osmizónovým RGB podsvícením a optimalizací rádia pro co nejvyšší výkon to ale nepřekvapí. Zkrátka, Rival 650 Wireless vydrží něco přes 24 hodin. Výrobce ale implementoval rychlonabíjení, takže po 15 minutách s připojeným kabelem lze bez drátu hrát 10 hodin.

Myš používá duální snímač TrueMove3+, na němž SteelSeries spolupracuje s PixArtem. Obsahuje optický senzor s rozlišením 100 až 12 000 dpi, rychlostí 350 IPS a zrychlením 50G. Sekundární snímač se stará pouze o sledování vzdálenost mezi podložkou a čidlem. Uživatel si může nastavit rozptyl 0,5 až 2 mm, po této vzdálenosti se hlavní optický snímač vypne. K čemu je to dobré? Díky detekci zvednutí nebude kurzor myši poskakovat na monitoru, když myš ve vzduchu posunujete nad podložkou či stolem.

KL24

Rival 650 Wireless je tvarem přizpůsobena jen pro praváky. V základu váží 121 gramů, v balení je navíc osm čtyřgramových závaží. Kromě kolečka má novinka od SteelSeries sedm tlačítek, každé by mělo vydržet 60 milionů kliknutí.

Byl pro vás článek přínosný?