Hlavní navigace

Big Picture byl dokončen. Oslavte nástup Steamu do obýváků koupí levných her

5. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na speciální režim Big Picture? Valve můžeme podezřívat z toho, že si tímto připravuje původu pro vlastní konzoli do obýváku. Klienta pro digitální distribuční platformu pro Linux opravdu připravuje. Čeká nás herní krabička s Linuxem a předělaným uživatelským rozhraním, jenž vyhovuje gamepadům a velkým televizním obrazovkám? Ať nám Gabe Newell nevykládá, že nemá nějaký ambiciózní plán, s nímž nám v příštím roce nevytře zrak. Do té doby si ale bájný „SteamBox“ můžete postavit sami.

Tip: Hráči rychle přechází na Windows 8, odhaluje statistika služby Steam

Postačí vám počítač s Windows, který připojíte k televizi. Režim zobrazení Big Picture byl právě dokončen, takže stačí aktualizovat Steam. Co o něm říct? Vše podstatné víte. Ano, stále připomíná starý dobrý Steam, jenže tentokrát je přizpůsobený televizorům a gamepadům. Nebo vy hodláte před televizní obrazovkou sedět s klávesnicí a myší? Klient obsahuje rovněž revoluční způsob psaní. To bylo dosud s gamepadem v ruce pěkná otrava. Valve slibuje i nejlepší prohlížeč, jaký můžete na konzoli a televizi potkat.

 

V ideálním případě by ale pro gamepad a Steam Big Picture měla být optimalizovaná samotná hra. Herní veterán při příležitosti uvedení režimu zobrazení zahájil výprodej titulů, z nichž všechny gamepad podporují. Až do 10. prosince lze nakoupit spoustu zajímavých gamesek za babku, proto s návštěvou obchodu neváhejte. Podívejte se též na přehled titulů s kompletní nebo částečnou podporou gamepadu. Při plnohodnotné podpoře se obejdete bez myši dokonce již při instalaci.

Zajímavé je, že v minimálních požadavcích stojí, že potřebujete aspoň Windows Vista, Windows 7 nebo Windows 8. Majitelé Windows XP mají patrně smůlu. Ani libovolný ovladač zřejmě nebude fungovat. Valve uvádí gamepad Xbox 360 v edici pro Windows a Logitech Wireless Gamepad F710. Pig Picture si vyzkoušejte v novém vydání Steamu.

MMF24

" frameborder="0" height="338" width="600">

Zdroj: Steam