Hlavní navigace

Bing bude použitelný i mimo území Spojených států. Microsoft plánuje expanzi

23. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Není to tak dávno, co jsme se v našem podcastu bavili o tom, jestli se někdy dočkáme hlasových asistentů v Česku. A kritizovali jsme Microsoft za to, jak ignoruje Česko v rozšiřování služeb. Společnost jako kdyby vyslyšela aspoň část našich proseb. V nabídce zaměstnání sháněla staršího manažera pro řízení vývoje. Nabídka již byla stažena.

Tip: Polovina uživatelů Cortany nepochází z USA. Microsoft uspíší nástup na další trhy

Úkolem tohoto člověka nemá být nic menšího, než se ujistit, že Bing bude kvalitním produktem v 75 zemích světa. Mezi nimi by nemělo chybět Česko nebo Slovensko. Expanze na další trhy bude vítaná, neboť Bing jako vyhledávač mimo území Spojených států stojí za houby. Doma ale podle všeho plně konkuruje Googlu.

U nás nemáme pořádnou alternativu ke Googlu. Kdo mu tedy nefandí, má smůlu. A hlavně, Bing je základní součástí Cortany. Je proto kritické, aby na daném trhu fungoval, bez něj by Cortana přijít nemohla. Bing je již nějaký ten pátek součástí Windows Phone nebo Windows 8, kde dobrá lokalizace služby opět prospěje atraktivitě produktů.

Konkrétní plány společnost nesdělila. Tým kolem Cortany si je ale vědom důležitosti ostatních trhů, což mohlo k iniciativě zlepšit Bing vést.

via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?