Hlavní navigace

Biostar představuje desku s čipsetem 890GX

4. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Známý, leč nepříliš v tuzemsku oblíbený výrobce základních desek se dnes vytasil s opravdovou lahůdkou pro všechny milovníky AMD. Nová deska se honosí názvem TA890GXE a jak je již z názvu patrné, nebude vybavena ničím jiným, než novým čipsetem 890GX s jižním můstkem SB850.

Specifika čipsetu jsou následující: podpora AM3 procesorů (i chystaných šestijáder Thuban), čtyři DDR3 a dva plnohodnotné PCIe ×16 sloty (podpora CrossFireX a Hybrid Crossfire nepřekvapí). Vzhledem k liteře „G“ v názvu čipsetu je jasné, že na desce nalezneme i integrované grafické jádro – takt jádra se zastavil na hodnotě 700 MHz, DirectX 11 nečekejte (AMD zůstalo u starší verze DirectX 10.1), vlastní paměť je 128MB.

Novinka od Biostar má dále podporu rozhraní SATA 6 Gb/s, gigabitový ethernet a 7.1 zvukový výstup. Úspornost zařízení zajistí technologie GPU (Green Power Utility) II a DPU (Digital Power Unit). Biostar by měl svůj produkt představit na výstavě CeBIT příští měsíc, na trh bude uveden v průběhu druhého kvartálu roku 2010.

Zdroj: TC Magazine

Autor článku