Hlavní navigace

Biostar TPower X79 v detailech

2. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nová základní deska ze stáje Biostaru se pyšní příkladnou výbavou, což bychom od high-endově laděné platformy LGA 2011 (alias Sandy Bridge-E) asi všichni očekávali. Výrobce s uvedením tak trochu zaspal, většina konkurentů již své produkty představila dávněji.

Základní deska má rozměry odpovídající standardu ATX, plošný spoj sestává z osmi vrstev a padlo na něj celých 57 g mědi. Milovníci přetaktování jistě ocení 9fázovou napájecí kaskádu (vizte dvojici osmipinů), počet slotů pro paměťové moduly je roven číslu 4. Pro grafické karty a jiný přídavný hardware je připravena trojice PCI-e × 16, pochopitelně nejnovější třetí generace.

Ze zbývajících specifikací zmiňme podporu přeci jen staršího PCI, jenž je doplněn dvojicí PCI-e × 1. Pro připojení disků zde naleznete trojici SATA 3 Gb/s, nechybí ani šest portů SATA 6 Gb/s spolu se stejným počtem USB 3.0. Výčet uzavírá gigabitový ethernet, debugovací LED a funkční tlačítka (power, reset, clear cmos) přímo na desce.

Cena bohužel nebyla oznámena, novinka údajně dorazí na pulty obchodů již příští měsíc. V kuloárech se šušká o tom, že půjde o jednu z nejlevnějších desek pro LGA 2011 vůbec. Má u vás Biostar šanci, nebo lovíte spíše v mainstreamovějších značkách?

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?