Hlavní navigace

Bitcasa: aplikace pro Windows 8 a neomezené úložiště v cloudu

19. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

S cloudovými úložišti se roztrhl pytel, ovšem jen několik jich zaznamenalo skutečně velký úspěch. Zatímco se nezdá, že by většinové publikum zahodilo Dropbox, někteří se začínají seznamovat se SkyDrive, jež se nabízí jako jedno z nejlevnějších řešení, bohužel jen do kapacity lehce přesahující 100 GB. Zajímavě jde na věc Bitcasa. Její způsob boje zahrnuje především agresivní cenovou politiku. Ostatně, co jiného může uživatelům nabídnout, např. oproti zmíněnému Dropboxu?

Tip: SkyDrive se naučil selektivní synchronizaci. Používanost se zdvojnásobila

Toto úložiště chce za deset dolarů měsíčně každému uživateli dát k dispozici neomezený prostor. Cenová politika vejde v platnost v únoru, do té doby můžete službu zkoušet zadarmo. Nyní také s klientem pro Windows 8 a Windows RT. Provozovatel služby bude mít v záloze pro začátečníky bezplatný plán. Poskytne vám tak až 10 GB. Hra na neomezené úložiště je docela chytrá. Ne každý si do cloudu uloží dva terabajty dat. Většina uživatelů se bude držet na přiměřené výši objemu.

 

I kdyby vám nakrásně dostačoval SkyDrive se svými sto gigabajty, při používání Bitcasy vás nedožene onen psychologický tlak. Neomezený prostor je vždycky lepší, než když máte stanovenu horní hranici, že? Ze všech cloudových projektů se mi Bitcasa aktuálně zdá jako nejmazanější. Možná proto má relativně slušnou šanci zaujmout. Kdybyste neměli Windows 8, můžete si z webu www.bitcasa.com stáhnout klienta pro starší Windows. Dotekovou aplikaci pak hledejte ve Windows Store.

KL24

Zdroj: Neowin

Byl pro vás článek přínosný?