Hlavní navigace

Názor k článku Bitcoin na novém maximu. Tento týden by mohl stát už 5000 dolarů od tynyt - Jedna věc je "chápání" matematických procesů používaných v...

  • 30. 8. 2017 11:28

    tynyt

    Jedna věc je "chápání" matematických procesů používaných v kryptografii, druhá je ekonomická stránka věci. I v minulosti lidé utráceli za nesmysly a investovali do nich. V historii můžeme např. nalézt investice do nákupu pozemků na Měsíci apod. - to je přibližně na stejné úrovni jako ten BTC. Lidé si kupují něco, co má "cenu" jen proto, že to chtějí i ostatní, ne proto, že to má nějakou praktickou nebo reálnou cenu, vyjádřenou materiálem nebo prací.

    Já jsem si kdysi jako dítě taky vytvořil svou vlastní měnu - v době céčkománie jsem v domácích potřebách koupil za pár korun plastové háčky na závěsy a označil je za "ypsilony", kteréžto v "písmenkách" céček nebyly. Kupodivu se to chytlo a ti hloupí měnili céčka za ypsilony, přičemž tehdy byla céčka pro děti reálným platidlem, za která bylo možné dostat kromě hraček dokonce i peníze. Tak asi takto podobně vznikají dnešní virtuální měny. :-)