Hlavní navigace

Názor k článku Bitcoin na novém maximu. Tento týden by mohl stát už 5000 dolarů od tynyt - No tak to pozor. Banky peníze "z luftu"...

  • 30. 8. 2017 15:55

    tynyt

    No tak to pozor. Banky peníze "z luftu" nedělají, ačkoli se to tak na první pohled může zdát. Aby ses stal bankou, potřebuješ základní kapitál (plus licenci)nem, dále potřebuješ důvěru střadatelů a navíc ještě potřebuješ klienty, kteří se u tebe budou chtít zadlužit - a to není zrovna málo podmínek, a ještě k tomu docela těžkých.

    Kromě toho, "dolovat" peníze bez velké investice do HW a energií není prakticky možné, tudíž pokud máš problémy s klasickými financemi, ty virtuální tě nespasí.

    A poslední věc: ty bereš kryptoměnu jako něco neměnného, jenže vývoj informatiky, matematiky a mikroelektroniky jde kupředu mílovými kroky, za 10 let bude možná faktem věc, že stávající kryptoalgoritmus použitý v některé z kryptoměn bude shledán děravým, nebo naopak pokročí výkon strojů, které budou schopny jej "kraknout" v rozumném čase. V takovém případě se bude jednat o praktický a okamžitý krach takové kryptoměny.