Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Bitcoin na novém maximu. Tento týden by mohl stát už 5000 dolarů. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 30. 8. 2017 19:42

    Crha (neregistrovaný)

    :D :D :D tolik srandy demagogů, kteří tomu absolutně nerozumí ale píšou tady svoje domněnky a kydy jako by měli jen a jen oni pravdu. To je srandy kopec!

    A co naopak, říká vám něco pojem hyperinflace a inflace? Čím vznikají? Jen tak ze srandy? Není to tím, že banky do systému přidávají další a další peníze?
    Vlastně Bitcoin a pozemky ukazují jak je to s inflací, protože právě u nich probíhá deflace, neboli zvyšování jejich tržních hodnot. Prakticky je to tak že kryptoměny a pozemky si drží stále tu stejnou hodnotu, akorát ty peníze okolo ztrácejí hodnotu. Na konci roku vám pan Rusnok předhodí zfalšovanou zprávu o tom jak loni byla inflace 3% a čau jedeme dál. Ale ona byla v reálu třeba 10-11%, ale lidi jsou hloupí a nevidí to a nechtějí to vidět.

    Dokážu si představit, že v případě nějakého konfliktu bude hyperinflace a rohlík vás bude třeba stát 1.000.000,-kč (ani jeden milion korun). Říkáte si Crha je vůl, to se nikdy nestane. Přitom se to stalo už několikrát. jednou to byl velký krach burzy 1929, a nebo po druhé světové válce válce německá marka. A bitcoin je takové platidlo, které by vám dovolovalo koupit si rohlík za hodnotu původní realnou, nezasáhnutou hyperinflací. A to je důležité... zvlášt pokud popřemýšlíme o tom že v případě konfliku budeme kromě jídla potřebovat i nějaké zbraně, že.

    Jinak někdo to tady psal, že před třema rokama si natěžil nějaký litecoiny a zapoměl na to. letos si na to vzpoměl, zjistil že měl několik stovek litecoinů a mohl si za to koupit hry. Taky docela dobrej příklad o tom, jak využít vzrůstající cenu aniž by tě trápilo kdyby to nemělo nakonec žádnou cenu.

    Stejně tak jak ta babička co si v mládí koupila pár bezcených akcií neznámé firmy, založila to do krabice na půdu a nechala to být. Její pravnoučata našli na na půde krabicu a akcie. mysleli si že to jsou jen cáry papíru, ale když s to ověřili, zjistili že jsou multimiliardáři protože z neznámé malé firmičky se za tu dobu stal obří nadnárodní kolos.

    ale jo klidně si sázejte dál sazku a věřte že vám to třeba někdy padne. Ona totiž sazka prodává stejně jak AMD jen pocit... pocit že můžete vyhrát.