Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Bitcoin se rozdělil. Vznikla kryptoměna Bitcoin Cash a už v ní možná máte peníze. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 2. 8. 2017 23:06

    hh (neregistrovaný)

    Stále mám tak trochu problém pochopit jak je možné, že to má takovou hodnotu. Zároveň mám problém pochopit jak je možné, že ti co s tím začali od začátku, třeba jen z legrace, jsou teď miliardáři. Za absolutně nic a komunita to svou vírou a zvyšující cenou jen potvrzuje. Jak je to s většinou? Jsou BTC dostatečně rozptýleny mezi dostatek lidí a nebo je tam někdo kdo pod sebe shrabe polovinu a bude tak BTC ovládat? Není úplně absurdní, aby člověk nebo skupina, která jen protopila gigawatty na GPU nebo hradlových polích, na "výpočtech" které, pokud vím, jsou úplně bezcenné, byla nyní mezi nejbohatšími na světě. Chápu, že podobné problémy má i normální světová měna, ale ta takovým způsobem nepracuje se svoji hodnotou. Nepovede tenhle pokus ke zboření všech ekonomik vyspělého světa? Až v top 10 nejbohatších budou lidé, kteří před pár lety ze srandy nechali grafiku počítat nějakou hash? A nikoli lidé, jejichž ultra společnosti o tisících lidech něco produkují. BTC opět rozdělí svět jen na ty ultra bohaté a ultra chudé, opět bude 1 % držet 99 %. V čem je to lepší než současný systém peněz? Rozdíl vidím jen v tom, že co normální měně a lidem trvalo desítky let hromadění a ovlivňování. BTC zvládne za rok. Ale možná to jen fakt nedokážu pochopit i když k tomu mám blízko.