Hlavní navigace

Názor k článku Spotřeba Bitcoinu může letos dosáhnout půl procenta celkové globální produkce elektřiny od RedMaX - V clanku je logicka chyba. Rad bych predeslal,...

  • 20. 5. 2018 9:21

    RedMaX

    V clanku je logicka chyba. Rad bych predeslal, ze nejsem zastancem kryptomen a bezesporu jsou kryptomeny v dnesni podobe bezbrehym plytvanim energie nemajicim obdoby. Nicmene v clanku neni ani naznak, ze vy bylo v odhadu odecteno vyuziti jine energie tema osobama, ktere tezi bitcoin. Pochopte, ty lidi, kdyby netezili, tak by neslunickarili nekde na stromech, ale delali by neco jineho asi by investovali sve penize jinak a kazda vyroba penez nebo kazda financni spekulace nekde musi stat nejakou energii. Burza taky nejede jen tak sama od sebe a taky je rizena pocitacema spotrebovavajicima energii, takze aby se zjistilo kolik energie je diky bitcoinu vycerpano zbytecne, muselo by se vypocitat, kolik energie stoji jine investicni prilezitosti a odecist to od toho.

    Za nedostatkem DRAM stoji predevsim firma Google a jejich nenazranej Android, kteremu uz vyrobci davaji do telefonu 4-6GB pameti, pritom jeste pred 5 lety to bylo 0,5GB. Ten narust je opravdu masivni a vsechny ostatni spotrebitele pameti s prehledem zastinil.