Hlavní navigace

BitTorrent Bleep je venku. Zabezpečený chat vyšel pro Windows, OS X i Android

18. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před nedávnem oznámený zabezpečený chat od tvůrců BitTorrentu si už můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Aplikace Bleep právě vyšla pro Windows, OS X a Android, stahujte odsud. Vývojáři ji stále označují jako alfaverzi. Ne snad, že by padala nebo byla hodně chybová, ale ještě neumí všechno, co si předsevzali.

BitTorrent Bleep je už k dispozici v první alfaverzi
BitTorrent Bleep je už k dispozici v první alfaverzi

To hlavní už ale umí, Bleep nabízí hlasový a textový chat, který nelze odposlouchávat. Komunikace je zašifrovaná (end-to-end) a záznamy se nikde na serveru neukládají, jen do zařízení. Bleep funguje i anonymně, ale nebudete mít k dispozici tolik funkcí. Proto jej lze svázat s e-mailovým účtem nebo telefonním číslem.

 

Nové kontakty lze přidat importováním adresáře z Gmailu, přátele a známé můžete navíc pozvat pomocí e-mailu, SMS, QR kódu nebo veřejným klíčem. Jeden účet můžete používat na více zařízeních současně, ale týká se to jen příjmu zpráv.

Odeslat je můžete odkudkoliv, ale na druhém zařízení se zpráva do historie nezapíše. Rovněž zatím není možné přesunout přezdívku z Androidu na desktop, pouze naopak. Zprávy lze posílat jen připojeným uživatelům, nikoliv asynchronně offline.

Detaily, jakým způsobem probíhá komunikace na síťové úrovni, si můžete přečíst na vývojářském blogu BitTorrentu.

Zdroj: BitTorrent