Hlavní navigace

Blesk peněženka je anonymní platební karta MasterCard, u které nemusíte mít účet

15. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po virtuálním operátorovi Blesk Mobil zkouší vydavatelství Czech News Center další s médii nesouvisející projekt. Od čtvrtka začne prodávat Blesk peněženku, což je standardní bezkontaktní platební karta od MasterCardu, ale není přitom nijak svázaná s bankovním účtem.

Blesk peněženka
Blesk peněženka

Kartu si budete moci koupit online nebo v trafice. Z počátku bude prázdná, takže ji nejdříve musíte dobít pomocí terminálu Sazky, převodem nebo jinou kartou. Důležité je, že výběrem nebo placením se nikdy nebudete moci dostat do mínusu, takže nehrozí žádné úroky. Stejně jako u telefonní předplacenky můžete utratit jen nabitý kredit. Karta také není psána na jméno, takže ji může sdílet celá rodina, případně ji lze darovat.

 

MMF24

Hodit se tedy bude hlavně dětem, u kterých budou mít rodiče přehlednou kontrolu nad útratou. Využít ji můžete i pro placení online či v obchodech jako Google Play Store, Apple App Store nebo Microsoft Windows Store, pokud se bojíte tyto účty párovat s hlavní platební kartou vydanou bankou.

Hlavní nevýhodou jsou vyšší poplatky. Samotná karta stojí 125 Kč, aktivace i vedení jsou zdarma. Za každé dobití přes terminál nebo převodem ale zaplatíte 25 Kč, při dobití kartou to bude 1,5 % z dobíjené částky (minimálně ale také 25 Kč). Platby kartou jsou zdarma, výběr z bankomatu nebo převod částky na jiný účet však stojí 30 Kč. Kompletní (přehledný) ceník najdete zde v PDF.

Byl pro vás článek přínosný?