Hlavní navigace

BleskMobil zlepšuje podmínky. Na spotřebování kreditu už máte půl roku

12. 12. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Při procházení webu nejnovějšího virtuála jsme narazil na jednu zajímavou novinku. Zatímco v době spuštění BleskMobil udával platnost nabitého kreditu 3 měsíce, není je to už 6 měsíců. Tříměsíční doba při minimálním dobití 200 Kč znamenala, že musíte každý měsíc utratit v průměru 66 Kč, jinak by byl kredit zmražen. Posunutím na dvojnásobek se tento předplacený „paušál“ snižuje na 33 Kč na měsíc. To je asi deset minutových hovorů a šest esemesek k tomu.

 

Rozhodně jde o férovější nabídku a služby BleskMobilu jsou tím pádem atraktivnější. Operátor se novými podmínkami dokonce chlubí v reklamě.

BleskMobil zlepšuje podmínky

Přitom ale nemá důvod. Takto nízkou platnost kreditu má totiž jen O2, mateřská firma BleskMobilu. T-Mobile garantuje 12 měsíců a Vodafone 10 měsíců.

Jak postupují operátoři

BleskMobil nově udává platnost kreditu 6 měsíců. Po této lhůtě kartu zmrazí a nebudou možné odchozí hovory. Pak má zákazník dalších 6 měsíců na to, aby kredit znovu dobil, původní kredit mu bude navrácen. Pokud zákazník nedobije, kredit propadne a karta bude trvale zablokována. (zdroj)

U Vodafonu je platnost kreditu 10 měsíců. Pokud zákazník nestihne dobít, kredit bude zmražen a z karty bude možné volat jen na *77, tísňové linky a povoleny budou příchozí hovory. Pokud zákazník kartu znovu dobije do tří měsíců, kredit se mu do pěti dnů vrátí v plné výši. Vodafone si vyhrazuje právo kartu po zmražení kreditu zrušit. (zdroj)

MMF24

O2 uvádí platnost nabité karty 12 měsíců, pokud dobijete částkou alespoň 500 Kč. Po dobití 100–499 Kč je platnost kreditu 6 měsíců, do 99 Kč pak jen 45 dní. (zdroj)

T-Mobile garantuje platnost kreditu 12 měsíců. Pak dává 30denní limit na dobití, jinak kredit nechá propadnout a kartu zablokuje. (zdroj)