Hlavní navigace

Bloguje.cz opravdu zemře. Provozovatelé nemají zájem, aby někdo pokračoval

22. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před týdnem jsme psali o plánech firmy LAAR, která provozuje systém Bloguje.cz, že hodlá populární blogovací síť ukončit. LAAR se vymluvit na to, že pro Bloguje.cz nenašel vhodného nového provozovatele, hned na to ale veřejnou nabídku učinil Martin Malý, bývalý administrátor blogů.

Jak Malý uvedl na svém blogu, LAAR na nabídku vůbec neodpovídal, nikdo nezvedal telefon. Po sedmi dnech ale firma překvapivě vydala novou zprávu, že rozhodnutí o ukončení je konečné. 

Zájemce o odkoupení projektu jsme hledali opakovaně a bez úspěchu sami nebo s využitím investičních profesionálů. Pokud by se na poslední chvíli objevil legitimní subjekt se zájmem podat platnou finanční nabídku, může tak učinit v angličtině na anna@actnow.se Pravděpodobnost takové události se však blíží nule.

Nejen, že oficiálně nabídku Malého ignorují, ale také mají zvláštní požadavky. Jde o českého majitele (Jakub Lešikar), české blogy, ale nabídku chtějí podat v angličtině na e-mail se švédskou doménou. Jeden by řekl, že si z Bloguje.cz někdo vystřelil, naboural se na adminský blog a vložil tam nějakou falešnou zprávu. Jenže Lešikar už jednu švédskou adresu má. Problém je nejspíš v tom, že LAAR hledá kupce a raději blogy úplně uzavře, než aby je někomu předal zadarmo či malý obnos, který pokryje náklady na převod domén a související práci.

CS24

 

Každopádně Bloguje.cz asi určitě skončí, když ani sami provozovatelé nevěří v možné pokračování. Do toho se znovu ozval Martin Malý, že pro stávající i bývalé blogery připravuje hosting, který z bloguje.cz převede deníky na nový systém. Tento čtvrtek má být nový blog oficiálně spuštěn.

Autor článku