Hlavní navigace

Boeing chystá zabezpečený telefon Black. Při násilném otevření smaže data

28. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Po španělském Blackphonu jsme se tento týden dozvěděli o dalším telefonu pojmenovaném jako Black. Ten vyrobí slavný Boeing a chce jej nabídnout vládním organizacím a dalším zájemcům, kteří vyžadují maximální zabezpečení. Obsahuje mj. ochranu, která při otevření odstraní všechna data a mobil znefunkční. Každý se zákazníků navíc podepíše s Boeingem smlouvu, podle níž se zavazuje mlčet o hardwaru a softwaru, jenž Black využívá.

Sám výrobce ale zveřejnil detailnější specifikace zařízení. Black obsahuje 4,3" displej s rozlišením 540 × 960 px. Tělo je hodně bytelné, i s menším 1590mAh akumulátorem váží 170 gramů. V srdci telefonu je neznámý SoC s dvoujádrovým procesorem Cortex-A9 (1,2 GHz). O pamětech výrobce mlčí. Black se připojí ke všem „západním“ sítím 2G, 3G a LTE, v těle najdete sloty pro dvě SIM karty.

Veškerá data jsou uvnitř hardwarově šifrována. V přístroji najdeme Android, pravděpodobně s vlastní nadstavbou a možnosti úprav jednotlivých práv a zabezpečení. Zadní strana přístroje je dokonce modulární, je možné ji doplnit o čtečku otisků a další komponenty. Telefon nejspíš obsahuje i skryou baterku, která by se postarala o smazání dat i při vybití hlavního akumulátoru. Boeing Black se prý začne prodávat brzy. Kdy přesně a za kolik, to bohužel nevíme.

KL24

 

Zdroj: Boeing via Quartz

Byl pro vás článek přínosný?