Hlavní navigace

Bontonline bude nabízet hudbu v MP3 i FLAC, startuje v dubnu

23. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

V pondělí jsme se dozvěděli, že Bontonland chce už brzy představit vlastní obchod s digitální hudbou jako konkurenci pro iTunes Music Store. Teď už známe další detaily.

Lešek Wronka, který loni Bontonland koupil, chce letos prodej hudby přiblížit mladé generaci. Pro Aktuálně.cz řekl, jaké jsou jeho plány. Nový obchod se bude jmenovat Bontonline. Startuje v dubnu a hned ze začátku bude nabízet 300 000 skladeb tuzemských i zahraničních interpretů  (prvně říkal půl milionu). Hudba bude ke stažení ve formátech MP3 (datový tok 320 kb/s), později přibude i bezztrátový FLAC.

Stažené soubory budou bez omezujícího DRM, avšak podepsané sociální ochranou – informací o transakci. Pokud takový soubor někdo nasdílí dál, bude možné identifikovat, kdo jej nejdříve stáhnul. (Ne, že by taková ochrana nešla obejít.)

Bontonline

Wronka dále sdělil cenu jedné skladby, ta by se měla pohybovat okolo 20 Kč. Celé album bude pochopitelně levnější. Jak ukazuje screeshot, První signální od Chinaski se 14 písničkami stojí zřejmě 109 Kč (ale to i verze na CD). V iTunes je stejná položka za 5,99 eura, tedy 150 Kč.

KL24

Pletky okolo názvu

Loni 22. listopadu byl oznámen obchod s digitální hudbou od Supraphonu. Jmenuje se jednoduše Supraphonline (Supraphon + online, chytré). Ve stejný den byla Bontonlandem zaregistrována doména bontonline.cz. Nicméně web se na ní ještě nenachází, pouze hlášení registrátora z Ignum.cz.

Popron, další velký prodejce zatím žádný podobný obchod neoznámil. Ale logicky se také nabízí adresa a název Popronline. Česká doména je ještě volná. Chytne se jí nějaký spekulant? :-)

Byl pro vás článek přínosný?