Hlavní navigace

BookFan.eu: Pochlubte se svou knihovnou na internetu

6. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Web Bookfan.eu (www.bookfan.eu) potěší každého čtenáře knih – a je vcelku jedno, zda preferuje klasické nebo elektronické. Po registraci si můžete do své knihovny přidat knihy, jež jste přečetli, nebo ty, na které byste se teprve rádi podívali.  Každou knížku můžete rovněž ohodnotit, nebo k ní přidat vlastní komentář. A pokud zrovna nebudete mít nápad co číst – inspiraci můžete hledat u dalších uživatelů nebo na zvláštní stránce s knižními tipy.


Registrace nezabere ani minutu

Vlastní účet si můžete založit přímo na hlavní stránce tohoto webu. Pokud používáte Facebook a chcete se přihlašovat prostřednictvím něj, klepněte na modré tlačítko Přihlásit přes Facebook a na další stránce povolte webu Bookfan.eu přístup k vašemu účtu. Pokud Facebook nepoužíváte nebo se s jeho pomocí nechcete přihlašovat, klepněte na odkaz Registruj se klasicky. Na následující stránce klepněte na volbu Jednoduše zde a do první dvojice polí zadejte vaše jméno a příjmení. Do řádku E-mail napište vaši e-mailovou adresu a v sousedním poli si zvolte heslo. Přepínačem označte příslušnou možnost, zaškrtnutím políčka odsouhlaste podmínky webu a posléze klepněte na tlačítko Dokončit registraci.

Po registraci se přihlaste a prohlédněte si hlavní stránku. Najdete na ní nejnovější komentáře uživatelů a také recenze zajímavých knih. V pravé horní části stránky klepněte na nabídku skrývající se pod ikonou šipky a následně na položku Upravit profil. Na další stránce o sobě můžete vyplnit informace nebo si zvolit svůj profilový obrázek.

 

Tipy na zajímavé knihy

Pokud vám dojde zásoba knih ke čtení, klepněte na nabídku Knihy v horní části stránky a následně na možnost Doporučené knihy. V závislosti na obsahu vaší knihovny vám budou doporučeny knihy, které by vás mohly zajímat. Méně známé, avšak zajímavé tituly najdete pod položkou Objevuj knihy.

Vytvořte si knihovnu

Do své „virtuální“ knihovny se dostanete klepnutím na možnost Moje knihovna v nabídce vpravo nahoře. Vaše knihovna je samozřejmě zatím prázdná, najdete v ní ale několik složek – knihy, které jste přečetli, naleznete později pod volbou Četl jsem; knížky, které si přečíst teprve chcete, pod možností Chci číst. Pokud budete mít některou knihu právě rozečtenou, najdete ji pod položkou Právě čtu.

Pokud budete chtít přidat novou knížku do vaší knihovny, začněte psát její název do vyhledávacího pole v horní části stránky. Pomoci vám může našeptávač, který průběžně zobrazuje odpovídající knihy. Na stránce s popisem knihy klepněte na tlačítko Přidat do knihovny a zvolte jednu z možností v závislosti na tom, zdali jste danou knížku již přečetli, nebo se ji číst teprve chystáte. Pokud jste knihu přečetli, můžete ji ohodnotit nebo k ní připojit váš názor.

 

U každé knihy naleznete její popis, náhled obálky a názory uživatelů, kteří ji přečetli. V levém panelu se nachází další díla od stejného autora a také knihy, které by vás v dané souvislosti mohly zajímat. Klepnutím na položku se jménem autora se dostanete na jeho životopisnou stránku, ta nicméně bývá často nekompletní.

CS24

Přidání knihy do knihovny

Přidejte si přátele

V případě, že jste se na Bookfan.eu přihlásili prostřednictvím účtu na Facebooku, uvidíte vaše přátele, kteří tento web rovněž používají. Pokud jste se registrovali klasicky, klepněte na nabídku Lidé v horní části stránky a následně na stejnojmennou možnost. Pomocí pole Najít BookFana můžete vyhledat vaše kamarády. Budete-li někoho z nich chtít sledovat, klepněte na jeho profilu na tlačítko Sledovat aktivitu.