Hlavní navigace

Borci z iFixit rozebrali iPhone 5S. Podívejte se detailně na jeho vnitřnosti

20. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Web iFixit.com opět nezklamal. Hned, když se nový iPhone 5S začal prodávat v Austrálii, šikovní technici už měli připravený vercajk, aby mohli telefon jako první rozebrat a detailně nafotit. Telefon je vevnitř téměř shodný s dřívějším iPhonem 5, ale na stupnici „opravitelnosti“ dostal o chlup horší bod 6/10 (10 = nejlehčí demontáž).

Rozebraný iPhone 5S
Rozebraný iPhone 5S (foto: iFixit)

Redaktoři potvrdili, že hlavní změny proběhly jen u nových komponent. Tím je například SoC Apple A7. I přes lepší výrobní postup je celý čip o dost větší, protože obsahuje více tranzistorů, navíc v něm ještě přibyl nový koprocesor M7, který řídí pohybové senzory telefonu. Nový design má pochopitelně i hlavní tlačítko, jež v sobě obsahuje snímač otisků.

iPhone 5S dostal opravdu „jen“ 1 GB RAM. A Apple jej vybavil větším akumulátorem. Zatímco ten v iPhonu 5 měl kapacitu 1440 mAh, 5S má 1560 mAh. Nový zadní foťák s větším senzorem a lepší optikou znovu pochází z dílny Sony.

 

Kompletní rozborku s desítkami fotografií si určitě prohlédněte na iFixit.com. Snímky jsou okomentované, jednotlivé komponenty dobře popsané, takže si k nim případně můžete dohledat i další podrobnosti.