Hlavní navigace

Rozbijte prasátko a prodejte kočku. Boston Dynamics začal prodávat robotického psa

16. 6. 2020

Sdílet

Zdroj: Boston Dynamics, koláž Cnews
Robotického psa od specialistů z Boston Dynamics si nyní můžete koupit. Společnost jej dnes začala nabízet komerčně. Cena je podle očekávání vysoká, ale kdo chce domácího terminátora, musí mít na baterie…

Cena je rozhodně odvážná, za psa dáte zhruba tolik co za Teslu Model S. Robot jménem Spot se prodává ve žlutém provedení za 74 500 dolarů. Čeká se na něj 6 až 8 týdnů po složení tisícidolarové zálohy. Doposud byl možný jen pronájem, čehož využily hlavně různé instituce a zapůjčily si na 150 robotů. Například i na monitorování vyřazených  jaderných zařízení.

Boston Dynamics je nyní vlastněno japonským holdingem SoftBank a prodej robotů je momentálně možný pouze pro Spojené státy. Zapůjčení ale funguje pro více zemí.

Boston Dynamics Spot Robopes za 74 500 dolarů, v přepočtu 1 750 000 Kč

V balení dostanete dvojici akumulátorů, nabíječku, ovládací tablet a obal pro převoz. Poštovné je zdarma. Přikoupit jdou například lepší panoramatické kamery, výkonější GPU či LIDAR. Záruka je rok a lze ji rozšířit.

Tip: Robopsa nerozhodí hokejka ani tahání za ocas (video)

Spot byl poprvé představen v roce 2016 a už tehdejší videa brala dech. Boston Dynamics poznamenal, že robot není certifikován pro použití v domácnosti ani poblíž dětí. Kromě robopsa vyvíjí například i humanoidního robota jménem Atlas, ten však na prodej zatím není.

KL24

zdroj: bostondynamics

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.