Hlavní navigace

Boxee Box, kouzelná video krabička, je v Česku

30. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kromě Apple TV a Google TV existuje ještě několik zajímavých TV platforem. Boxee Box vypadá možná nejlépe nejen možnostmi, ale také designem. Useknutá krabice nemá osekané možnosti, naopak toho pro českého uživatele nabízí více než výše zmíněná konkurence. Také se připojí k webovým službám: YouTube, Last-fm, Flickr, Picasa, Američani i Netflix a Pandora. Ale zároveň však přehrává z offline médií i 1080p video.

Výrobce D-Link slibuje MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 ASP, MPEG-4 AVC a WMV9. U zvuku počítejte s MP3, Ogg Vorbis, WMA10, AAC, FLAC a WAV/LPCM. S tím se už dá vyžít, potěší i podpora externích titulků (snad i s naší diakritikou). Kromě toho lze nahrávat další software a webové služby.

Boxee BoxBoxee Box, zdroj: Boxee

Boxee Box dostal parádní ovladač, který je na druhý straně osazen QWERTY klávesnicí. Multimédia přehraje ze sítě (10/100 Mb/s i Wi-Fi 802.11b/g/n), SD karet a dvou USB 2.0. Podporuje i digitální streamování DLNA v1.5. Konektorová výbava je trochu odfláknutá, ale v plně digitální domácnosti vám asi jeden HDMI, optický a analogový stereo zvukový výstup budou stačit. Více o přehrávači ve starší novince.

CS24

Zařízení se dostane začátkem prosince také do Česka. Tisková zpráva uvádí cenu 5580 Kč bez DPH. Na stránkách Alzy ale stojí 6658 Kč (7999 Kč s DPH). Těžko říct, jestli se jedná o vybavenější model, ale cena je nepříjemně vysoká. Hloupá multimediální centra mají v této hladině i vysokokapacitní pevný disk a další vymoženosti.

Zdroj: Tisková zpráva