Hlavní navigace

Brinno TLC200 Pro: natočte si kus života (minirecenze)

5. 1. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nejde přitom o žádnou hračku, za základní verzi zaplatíte od tří tisíc a námi zkoušená verze Pro už stojí 5 000 Kč. Za ně ale dostanete kameru s kvalitním bytelným tělem a snímačem, který pořizuje jednotlivé snímky v HDR. Rozlišení snímků činí 1280 × 720 px a škoda že výrobce nepřidal i Full HD rozlišení. Kamera série Pro se pyšní větším zorným úhlem, ale i kvalitnějším záznamem.


 
 

Ovládání je velmi jednoduché. Po zapnutí otočným vypínačem lze okamžitě začít nahrávat, ale ještě předtím je vhodné provést základní nastavení. Kromě potvrzovacího středového OK máte dvě tlačítka: Menu a Time. Přes Time nastavíte frekvenci snímků od jedné sekundy až po jednu hodinu, ale ručním nastavením lze nechat mezi jednotlivými snímky ještě delší čas, třeba až jednou za den.

V menu lze zaostřit na konkrétní vzdálenost, nastavit výslednou rychlost videa od pomalého slideshow až po 30 snímků za sekundu, vyvážit bílou, nastavit kvalitu fotografií ve třech režimech, zvolit denní či noční režim včetně západu slunce či hvězd, úroveň HDR, saturaci, kontrast, přidat časovou značku do videa, vypnout indikátor LED či úroveň expozice. Základní nastavení ale většinou stačí.

Kamera má malý displej, abyste viděli, jakou oblast budete nahrávat, ale ten po pěti sekundách od startu nahrávání zhasne a až do ukončení záznamu se na něj není možné podívat. Kamera svou činnost signalizuje blikáním zelené diody.

Parametry
Cena 4 999 Kč
Zapůjčil Bostar
Brinno TLC200 Pro
Rozlišení 1280 × 720 px
Zorné pole 112°
Citlivost snímače 3650 mV/lux

Brinno nepořizuje sérii JPEG snímků, ale na kartě rovnou vytváří video ve formátu AVI.  Pětiminutové výsledné video zabírá kolem 400 MB ve střední kvalitě, ale délka záznamu je ve skutečnosti hodina a čtyřicet minut.

 

Objektiv má zorné pole 112° a v nabídce jsou i jiné objektivy. Napájení zajišťují čtyři tužkové baterie, na které by kamera měla vydržet až 240 000 snímků. Záleží na nastavení, jak dlouho vydrží, ale zvládnout by měla i několik měsíců.

Plusy / mínusy
snadné ovládání není Full HD

 

KL24

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.