Hlavní navigace

Britové budou trestat internetové trolly až dvěma roky ve vězení

20. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Británii pořádají hony na piráty nebo zakazují porno. Některé přístupy se nám mohou zdát až absurdní. Bude to podobné s plánovaným bojem s internetovými trolly? Chris Grayling, ministr spravedlnosti, jim totiž pohrozil až dvěma roky za mřížemi. Abychom uvedli věci na pravou míru, trollové mohou jít do vězení už teď, ale jen na šest měsíců.

A k tomu mohou zaplatit až 5 000 liber. Prodloužení trestu ministrovi připadá jako způsob, jaký internetové trolly zastraší. Jeho sdělení navazuje na několik dní staré odhalení online šikany modelky Chloe Madeley. Muž ji konfrontoval přes Twitter a vyhrožoval znásilněním. Madeley logicky na chystanou novelu zákona reaguje pozitivně.

 

Regulace sociálních médií je ovšem ošemetná. Nebudeme se bránit tomu, když chce někdo zamést s jedinci, kteří druhým lidem vyhrožují znásilněním. Anonymita je mocná, ovšem my už tak nějak víme, že internetové trolly je lepší nechat na pokoji a nereagovat na ně. Málokdy jsou skutečně nebezpeční.

KL24

Jedním z možných řešení by byla povinnost používat v internetovém prostoru své pravé jméno. Regulace internetu v Británii každopádně pokračuje. Měly by podobný zákon zavést také ostatní státy?

Zdroj: Daily Mail via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?