Hlavní navigace

Brutální R6970 a N580GTX Lightning od MSI

29. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Mnoho z vás určitě zná sérii grafických karet Lightning od společnosti MSI. Ta vždy nabízela něco navíc jako třeba lepší chlazení, upravený plošný spoj, kvalitní součástky a také jiné rozměry. Po internetu začaly kolovat fotky a informace o připravovaných modelech R6970 Lightning a N580GTX Lightning, které obsahují nejvýkonnější grafické čipy od AMD a Nvidie.

MSI N580GTX Lightning

MSI N580GTX Lightning

Model N580GTX Lightning nese šestnáctifázové PWM napájení, klasické kondenzátory byly nahrazeny proadlizery, přídavné napájení tvoří dva osmipinové konektory a deska plošných spojů je značně širší oproti referenční kartě. Rozměrné chlazení Twin Frozr III (římská trojka není překlep) je tvořeno pěti heatpipe, velkým pasivem a dvěma 92mm ventilátory.

MSI R6970 Lightning

MSI R6970 Lightning

KL24

MSI R6970 nese zřejmě stejný chladič jako N580GTX, má  osmnáctifázové PWM napájení a opět jsou osazeny proadlizery místo klasických kondenzátorů. Rozměrově je model Lightning s čipem Cayman také větší, než jeho referenční verze. I tento kousek má dva osmipinové konektory pro přídavné napájení. Co se týče grafických výstupů, jak u N580GTX Lightning, tak u R6970 Lightning, jsou stejné jako u referenčních verzí. Tyto grafické karty, určené především pro náruživé ladiče, by se měly v obchodech objevit již příští měsíc za zatím neznámou cenu. Jestli budou přetaktovány a případně na jakých frekvencích poběží, také netušíme.

Zdroj: SemiAccurate

Byl pro vás článek přínosný?