Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Bude AMD mít GPU architektury Navi už v roce 2018? První karty prý vyjdou v srpnu. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 11. 10. 2017 16:45

    Jan Olšan (neregistrovaný)

    "V clanku pises, ze 7nm je divne, protoze prvni se vyrabi male cipy typu ARM a az po te je vyroba pripravena pro velke monolity. V poslednim odstavci ale uvadis opak. Navi mam byt slepenec mnoha malych jader a tudiz by nemel byt duvod, proc by nemohl vyjit hned na zacatku vyroby."

    Tady nejde až tak úplně o velikosti, ale i o frekvence a výkon, ty mobilní ARMY běží na nízkých napětích a nevadí jim, že zatím proces neumí dosáhnout stabilně na špičkové frekvence. Ale i ty velikosti jsou někde jinde. Zen/Summit Ridge/Zeppelin má 213 mm2, Polaris 10 232 mm2, u těch ARMů, co jsem měl na mysli, jsou to rozměry pod 100 mm2, z toho už by se velké GPU skládalo trochu blbě.
    Jinak taky vůbec nevíme, jestli ten MCM režim fakt bude, třeba je to všecko jen něčí spekulace z toho, že kdysi v té roadmapě bylo napsáno "scalability".