Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Bude nová funkce Chrome konkurovat Skypu?. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 28. 6. 2011 9:45

    Přemysl Vavroušek (neregistrovaný)

    Já bych tomu datu vydání i v celku věřil. Windows 8 mají být sice notně přepracovaný systém, ale de facto všechny ty technologie, které v nich mají co do činění už MS má a má je tedy i otestované. Jde jen o to, jak to zvládnou uvést do jednoho celku, aby to bylo pokud možno kompaktní a všechno dobře spolupracovalo. W8 mají být NT 6.2, tedy jádro se oproti Vistám a Sedmičkám zase toliko nemění. Technologie virtualizace na aplikační úrovni už MS má dávno - ve Vistě virtualizace souborového systému, jinak App-V a Med-V technologie, Hyper-V, Virtual PC. Nové tabletové UI bude jakýsi javascriptový framevork, možná v kombinaci se Silverlihgtem běžící asi nad jádrem IE10, pod tím normální jádro OS a virtualizovaný systém, popřípadě pouze každá aplikace ve "vlastním virtuálním stroji". Zkrátka jak říkám - tohle všedchno už MS de facto má, jen je třeba to dát dohromady, aby to spolupracovalo. Ostatně ve Vistě se také objevilo jako součást OS spousta věcí, které už MS měl v době XP a nabízel je třeba i ke stažení volitelně. To samé v Sedmičkách. Podobně to tedy bude určitě i ve W8 - mírně revoluční, ale stále jen evoluce ;).