Hlavní navigace

Bude Windows 8 téměř celý v cloudu?

17. 11. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

O systému Windows 8, tedy připravovaném nástupci Windows 7 se toho prozatím moc neví, postupně však unikají malé střípky informací, Microsoft kupříkladu plánuje tento systém propojit s cloudem.

Dle uniklé části prezentace Microsoftu, ohledně virtualizačních technologiích a systému Windows, má být Windows 8 s cloudem propojen více, než mnozí původně očekávali. Microsoft by totiž rád virtualizoval jenom uživatelská data, nastavení a programy, ale i samotný systém.

Systém by tak byl uložen, synchronizován a spravován centrálně pomocí nativního obrazu disku VHD, což by mělo pomoci odstranit celou řadu problémů zejména u firem: příliš složité závislosti aplikací na různých verzích dynamických knihoven, velké náklady na správu a údržbu a nutnost častého upgradu kvůli nízké životnosti. Navíc by selhání hardwaru nijak neovlivnilo samotný systém a aplikace, neboť by systém nebyl s daným zařízením napevno svázán, jak se však Microsoftu toto do vydání nového systému povede realizovat, zůstává otázkou.

Zdroj: ZDnet