Hlavní navigace

Budeme přetaktovávat SSD? Intel nám to předvede na IDF v San Francisku

24. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pozoruhodnou zprávu přinesl čínský server Expreview. Intel prý na konferenci IDF ukáže přetaktování SSD. Letošní Intel Developer Forum se bude konat tradičně v San Francisku od 10. září. Den poté budou údajně oficiálně vydány procesory řady Ivy Bridge-E. Proč si Intel vybral zrovna takové poznamenané datum, netušíme. Každopádně, podle Expreview Intel zároveň ukáže přetaktování SSD a my nemáme nejmenší pochybnosti o tom, kde se Intel mohl inspirovat.

Přetaktovat by mělo být možné jak řadič, tak čipy NAND Flash, od jejichž pracovní frekvence se odvíjí dosažitelná rychlost čtení a zápisu. Expreview nicméně poznamenává, že skutečným limitem je rozhraní SATA 6 Gb/s, takže přetaktování zvýší výkon jen minimálně.

 

Intel má ale ve zvyku na IDF předvádět produkty, které se na trh dostanou až za několik měsíců. Přetaktování SSD nejspíš nebude výsadou platformy Ivy Bridge-E, jak to komentuje Expreview (tyto nové procesory budou používat existující čipset X79, takže to ani nedává smysl). Mohlo by se však týkat čipsetů Z97, které jako první nabídnou konektory SATA Express a příslušných SSD od Intelu – nepředpokládáme, že by společnost umožňovala přetaktování cizích modelů.

Docela pravděpodobné ale je, že si z nás někdo nepříliš originálním způsobem dělá dobrý den.

Zdroj: Expreview

Byl pro vás článek přínosný?