Hlavní navigace

Bylo nalezeno zranitelné místo v Lyncu, Office a starších Windows

6. 11. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft našel skulinu v zabezpečení firemního komunikátoru Lync ve všech podporovaných verzích, dále v Office 2003 – 2010 a ve Windows VistaWindows Server 2008. Novější řady Windows a Office odolávají. Redmondští jsou si vědomi toho, že zejména v oblastech jižní Asie a Středního východu již probíhají útoky ve velkém měřítku. Protože útočníci o zranitelném místě ví, musí všichni rychle jednat.

Vy máte šanci se ochránit aplikací dočasné opravy Fix it (KB 2896666). Klepněte na Fix this problem pod nadpisem Enable this Fix it. Problém spočívá v grafické komponentně vypsaných softwarů, kterou uvedený Fix it znefunkční. Na plnohodnotné záplatě se pracuje a bude k dispozici brzy. Do té doby vydržte s uvedeným dočasným řešením.

 

K průniku do počítače dochází za pomoci speciálně upraveného dokumentu pro Word. Ten přichází na e-mail. Protože je vyžadován zásah ze strany uživatele, máte teoretickou šanci se zachránit tím, že přílohu e-mailu neotevřete. V opačném případě se do počítače dostane škodlivý kód prostřednictvím vloženého upraveného obrázku. Útočník získá stejná práva jako přihlášený uživatel.

Zdroj: MSRC via Neowin