Hlavní navigace

Camera360 pro Android: z obyčejné fotky téměř mistrovské dílo

23. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jedná se o velice jednoduchou aplikaci, kde po spuštění máte na výběr z několika možností focení. Co nejvíce oceníte a budete používat, je tlačítko Effect. Můžete ale udělat také fotku do přichystaných scenérií nebo využít zvláštních efektů (Funny). Samozřejmě aplikace udělá fotku i bez jakýkoliv zkrášlovadel.

Camera 360 Camera 360 Camera 360

Efekty

Základní výběr je mezi 14 efekty, což je dostačující počet na běžné použití. Tím nejlákavějším a nejpoužívanějším zajisté bude Lomo a HDR. Můžete se vydat do roku 1839 nebo do Japonska. Retro filtr je tady také a nezapomnělo se ani na noční efekt.

Camera 360 Camera 360

Po vyfocení se zobrazí fotografie s efektem, když na ni najedete prstem a kliknete, zobrazí se originál bez efektu a můžete porovnat rozdíly, zda výsledek je dobrý, či smazat a vyfotit znovu.

Camera 360 Camera 360 Camera 360

Scenérie

Jsou takové připravené rámečky, ve kterých je menší plocha pro vaši fotku. V těchto rámečcích moc reálné využití nevidím, to efekty jsou více užitečné. Aspoň z nabídky se mě nic nezamlouvalo a pro fotku bylo místo menší než polovina obrázku.  K dispozici jsou scenérie přímo v aplikaci nebo online z internetu.

Camera 360 Camera 360 Camera 360

Funny

Jsou zábavnější, veselejší efekty. Kde například můžete najít rybí oko, nebo různě lámat fotografie. I duch se vám vplíží do fotky. Aplikace dokáže vaše mistrovská díla ihned sdílet na různé weby a služby na internetu, takže vaše přátele máte možnost okamžitě obdarovat fotografií s efektem, který ji posunul o řád výš a budete si připadat jako profesionál.

MMF24

Camera 360 Camera 360
Camera 360 Camera 360

Dvě verze

V Marketu jsou ke stažení dvě verze. Free a Ultimate. Free verze je zdarma a nabízí jen několik základních efektů a menší rozlišení pořízené fotky. Placená verze nemá omezení na rozlišení fotky a nabízí širší nabídku efektů. Cena aplikace za tu investici, si myslím, stojí a při prohlížení krásných fotografií se vám bohatě vrátí.