Hlavní navigace

CeBIT 2009: Pět počítačů v jednom

5. 3. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na stánku Cooler Master jsme nalezli opravdu zajímavé řešení (ATCS 840), které v jediné skříni integruje hned pět relativně slušně výkonných výpočetních stanic.

Při prvním pohledu si většina zcela jistě bude myslet, že se jedná o klasickou hliníkovou skříň, ovšem po otevření bočnice hned poznáte, že toto nebude jen tak běžný počítač. Cooler Master se pokusil sestavit super stroj, který obsahuje pět základních desek, pět procesorů, optických mechanik, pevných disků…. a navíc zabudoval účinné vodní chlazení CPU.

Na fotkách si můžete velmi dobře všimnout jednotlivých základních desek – je jasné, že grafickou kartu klasického typu do tohoto PC už prostě neosadíte – pokud ale nejste hráč, pak je to pro vás stejně zcela bezpředmětná záležitost. Kolem této sestavy bylo umístěno pět nezávislých monitorů, kdy každý odpovídal jednomu sub-PC a návštěvníci mohli sledovat, jak probíhají zátěžové testy právě na použitých procesorech.

KL24

Dle slov výrobce se nejedná o řešení, které by bylo v praxi použitelné (ostatně na první pohled je to hned jasné), ale mělo spíše demonstrovat výkon jednoho jediného Cooler Master zdroje. V sestavě byl pro všechny komponenty využit pouze jeden, zato 1kW model, který relativně bez problémů zvládal poskytnout dostatek potřebného výkonu i při maximální zátěži.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku