Hlavní navigace

CeBIT 2011: Z68 od Asusu - P8Z68-V Pro

1. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ráno jsme vám přinesli informace o základní desce MSI Z68A-GD80, nyní jsme se vrátili z návštěvy stánku Asus s úlovkem další desky vybavené tímto čipsetem kombinujícím výhody P67 a H67. Asus měl ve vitríně zatím také jediný model, zástupce střední třídy nese jméno P8Z68-V Pro

Důležité informace a detaily základní desky byste měli vidět po klepnutí na náhledové fotografie a jejich zobrazení ve vysokém rozlišení, já jsem využil příležitosti a zcela evidentně dobře informovaného zaměstnance Asusu se vyptal na dostupnost a přetaktování.

Deska bude do prodeje uvedena současně s tchajwanským Computexem. Začátkem června tedy můžeme čekat uvedení desek se Z68 Express od více výrobců, dostupnost pak zřejmě během tohoto měsíce. Ohledně přetaktování BCLK budete asi odpovědí zklamání: podle Asusu vše zůstává stejné jako u P67, na více jak 106 MHz BCLK tedy nemá moc cenu myslet. Ke zlepšení ale dojde u procesorů s K v názvu, Z68 bude vhodnější pro vysoké násobiče (potřebné hlavně pro extrémní overclocking).

Byl pro vás článek přínosný?