Hlavní navigace

Celebritám se někdo naboural do iCloudu a zveřejnil jejich intimní fotografie

Sdílet

Zdroj: Redakce

Neznámý útočník nebo útočníci získali hromadu nahých fotek desítek celebrit. Nikdo neví přesně jak, ale zřejmě to bude útok na jablečné úložiště iCloud. Tam se synchronizují fotografie pořízené iPhonem. Když učet není zabezpečen dvoufázovým ověřováním (jakože běžně není), útočníkům stačí získat nebo odhadnout e-mail a heslo.

Útok na iCloud potvrzuje i jeden z uživatelů fóra 4chan. Není ovšem jasné, jestli byly útoky vedeny několik měsíců a až teď došlo ke zveřejnění fotek, nebo šlo o jednorázovou akci. První možnost je ale pravděpodobnější. Herečka Mary Elisabeth Winstead, jedna z obětí, tvrdí, že ty uniklé fotky pořídila s manželem před lety a dávno je už také smazala.

 

Magazín The Verge, který ke kauze sbírá různé střípky, píše, že některé celebrity popírají pravost fotek. Mluvčí oscarové herečky Jennifer Lawrence však potvrdila, že jsou pravé a že půjde po těch, kteří je zveřejnili. Nebyl by to první případ. Předloni byl na deset let odnětí svobody odsouzen Christopher Chaney, který cíleným útokem na e-maily celebrity získal a zveřejnil intimní fotografie asi 50 lidí včetně hereček Scarlett Johansson a Mily Kunis.

Zdroj: The Verge