Hlavní navigace

Celý internet v kapse; přes Wi-Fi

30. 4. 2008

Sdílet

 Autor: Redakce

Se šikovným přístrojem Cradlepoint CTR5000 tak dostanete ultimátní řešení pro internet na cestách a na své ápéčko můžete s klidným svědomím zapomenout.

Celý vtip a krása tohoto přístroje spočívá v tom, že přestože se stále jedná o přístupový bod Wi-Fi sítě (s podporou standardu IEEE802.11b/g), dokáže bezdrátově distribuovat nejen internet přijímaný prostřednictvím síťového kabelu, ale i prostřednictvím mobilních sítí třetí generace (a to vše pořádně zabezpečené interním překladem adres a stavovým SPI firewallem). Obsahuje totiž USB i ExpressCard konektor, které mohou pojmout 3G modem mobilní sítě. Líbí se mi univerzálnost tohoto řešení, které umožní připojovat k internetu všechna klientská zařízení přes Wi-Fi bez ohledu na to, zda máte přístup k internetové přípojce nebo zda jste momentálně na cestách.

Cradlepoint CTR5000 obsahuje také interní akumulátor a jeho cena startuje na velmi příjemných 180 dolarech (přibližně 2 900 korun). Jak to tak vypadá, mění se čelní pozice mého osobního wish-listu.

 Odkazy k tématu: Cradlepoint Technology