Hlavní navigace

Centropol chce být také virtuálem. Do mobilních služeb investuje 100 milionů

26. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Energetická společnost Centropol už loni v prosinci oznámila, že se chce stát mobilním virtuálním operátorem. Bez udání dalších podrobností sdělila, že nabídne výhodnější ceny za volání už v první polovině roku 2013. Služby má poskytovat nejen vlastním zákazníkům, kteří od Centropolu odebírají elektřinu a plyn, ale také novým.

Minulý týden Centropol v tichosti uvedl další informace. Virtuální operátor by měl nakonec odstartovat až v druhé polovině roku. Společnost chce letos do startu investovat více než 100 milionů korun. „Spuštění mobilního operátora plánujeme ve druhé polovině roku. Chceme služby nabízet našim stávajícím, ale i zcela novým zákazníkům,“ uvedl Lukáš Pokrupa, obchodní ředitel Centropolu.

Počet potenciálních virtuálů stále stoupá. Oficiálně už vstup na mobilní trh oznámily společnosti GTS Czech (v síti T-Mobilu), Air Telecom a Tesco (v síti O2). Včera své plány odhalil také obchodní řetězec Coop, o místo v mobilních sítích se ucházejí i VoIP operátoři Voocall, Odorik.cz a Axfone. Další zájemce prozrazují čísla přidělená Českým telekomunikačním úřadem. A to se ještě mluví o plánech Mafry (vydavatel deníku Dnes) a České pošty.

 

Zdroj: Centropol

Byl pro vás článek přínosný?