Hlavní navigace

Centrum je na prodej. Mluví se o dvou miliardách korun

22. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Americká investiční skupina Warburg Pincus se spolu s ostatními minoritními vlastníky chce zbavit podílu v Centrum Holdings, provozovatele webů Centrum.cz, Atlas.cz, Stahuj.cz, Aktuálně.cz a další asi dvacítky stránek včetně slovenských a chorvatských. Centrum Holdings je už několik let ve ztrátě a ani velké investice Američanů nepomohly firmu oživit.

Miroslav Motejlek spekuluje o možných zájemcích. Tím je hlavně vydavatelství Ringier Axel Springer CZ (Blesk, Aha!, Sport, Reflex, Svět motorů atd.) a investor Ondřej Tomek, který svůj majoritní podíl v Centrum Holdings prodal v roce 2007 právě Warburg Pincus. 

Dále se mluví o skupinách CME (Nova, Markíza, Pro.TV, a další evropské stanice), Mafra (Dnes, Lidové noviny, Óčko) nebo podnikatelé Andrej Babiš či Zdeněk Bakala.

Deník MF Dnes přišel s informací, že by se odkupní částka měla pohybovat okolo dvou miliard korun. Roční příjem Centra předloni 437 milionů, ale ztráta byla 27 milionů korun.

Centrum Holdings je podle Netmonitoru třetí nejsilnější mediální skupinou na českém webu (2,8 milionu unikátních návštěvníků za měsíc), hned po Seznamu (5,5 mil.) a Mafře (3,2 mil.). Trojkou je podle AIM i na Slovensku (po Azetu a Zoznamu).

 

Zdroj: Motejlek, iDnes

Byl pro vás článek přínosný?