Hlavní navigace

Černý skvost ASRock X79 Extreme7 zachycen

10. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Deska připravovaná společností ASRock míří do nejvyššího segmentu trhu a je zaměřená především na nadšence. X79 Extreme7 dorazí v půli listopadu společně s první vlnou základních desek určených pro patici LGA 2011 a jak se z prvních obrázků a uniklých informací zdá, máte se opravdu na co těšit.

X79 Extreme7 nabízí 16fázové VRM napájení CPU s vysoce kvalitními tlumícími cívkami a kondenzátory serverové kvality, takže o stabilitu napájení nemusíte mít strach. Šest slotů pro paměti DDR3 DIMM je napájeno 4fázovou VRM kaskádou a disponuje celkem čtyřmi kanály. V praxi to znamená, že pokud osadíte čtyři moduly do slotů 0, 2, 3 a 5, můžete využít výhod čtyřkanálového řadiče pamětí zabudovaného v procesorech Sndy Bridge-E. Rozměrné rozvaděče tepla se pak nacházejí na všech místech desky, kde se nacházejí napájecí kaskády.

Rozšiřujících slotů PCIe ×16 můžeme na desce nalézt rovnou pět. Dva z nich dokážou pracovat s plnou propustností definovanou standardem PCIe 3.0 ×16, nebo v případě osazení více karet je možné rozdělení na čtyři sloty PCIe 3.0 ×8. Pátý slot je pak PCIe 2.0 ×4 a je připojen přímo k čipsetu X79. Pro méně náročné rozšiřující karty je připraven jeden slot PCI.

Pevné disky můžete připojit pomocí čtyř portů SATA 6 Gb/s a sedmi SATA 3 Gb/s, navíc je zde také jeden eSATA 3 Gb/s. Na desce se nachází celkem šest konektorů USB 3.0, ale pouze dva jsou vyvedeny na zadním panelu mezi spoustou portů USB 2.0. O zvuk se pak postará 8+2kanálové audio.

KL24

Zdroj: TechPowerUp, XFastest

Byl pro vás článek přínosný?