Hlavní navigace

Certifikace aplikace do obchodu WPS proběhne za hodinu, WP 8.1 dorazí v létě

17. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft jako by se chytil za nos a začal dělat všechno správně. Jak se zdá, Windows Phone 8.1 budou oproti stávající verzi mobilních dlaždic doslova kolosálním vylepšením. Na podzim společnost představila program pro vývojáře, který umožní každému zájemci bezplatně stáhnout do mobilu nejnovější vydání operačního systému, takže lze obejít pomalé operátory či výrobce, kterým oficiální schválení aktualizace trvá. Někdy aktualizaci uživatelům zcela odepřou.

Tip: Třetí nálož novinek ve WP 8.1: tapety pod dlaždicemi či klidový režim

I na plnohodnotných Windows je vidět, že Microsoft naslouchá svým zákazníkům. Vývojáři se zase mohou těšit na jednotný vývoj aplikací pro mobily i tablety. Registraci už firma sjednotila. Teď také zkracuje dobu nutnou k certifikaci aplikace do Windows Phone Store. Dlouhé dny čekání vzaly za své, certifikace je teď dokončena za zhruba hodinu. (Tedy, změny v procesu certifikace se budou ještě několik týdnů rozprostírat.) Vývojáři Redmondské dlouho upozorňovali, že zkrácení lhůty patří k nejvroucnějším přáním.

 

Dále tu máme nepotvrzenou informaci z čínského webu WPBar. Podle něj budou moci uživatelé na Windows Phone 8.1 přecházet nejdříve v červnu, ale možná také až v srpnu. Záleží na tom, jak Redmondským půjde příprava a ladění produktu od ruky. Což, obávám se, sedí. Aktualizace měla být minimálně hotová na jaře, ale nedáno jsme psali, že v dubnu na konferenci Build bude uvolněna pouze ukázka pro vývojáře.

MMF24

Jestliže Microsoft systém před létem teprve dokončí, je jasné, že samotná distribuce pak bude zahájena nejméně o několik týdnů později. V létě dorazí vlna nových zařízení. Na druhou stranu, neoficiálně pomocí vývojářského programu si své zařízení v případě zájmu zaktualizujete ihned po dokončení Windows Phone 8.1.

via WMPoweruser