Hlavní navigace

CES 2012: videogalerie z přednášky a stanoviště Microsoftu

11. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

CES nám zahájil Steve Ballmer se svou přednáškou. Výstava ale pokračuje a generuje tím materiál vhodný k natočení. My jsme vybrali videa, která stojí za shlédnutí. Uvidíte něco z přednášky Microsoftu a ze stánků, kde firma presentuje své výrobky a vize. Za zmínku stojí především stánek, který se stavěl celých deset dní. A to ještě nevíte, jak dlouho se projektoval.

CES: poslední přednáška Steva Ballmera

Nezačneme ničím jiným než právě pondělní přednáškou. Článek o ní jste si už mohli přečíst, nyní se na ni můžete sami podívat v celé délce. Připomenete si tak základní věci o Windows Phone, uvidíte Windows 8 a na závěr hraní na Xboxu 360 v kombinaci s Kinectem. Závěrečná část je možná vůbec nejzajímavější. Záznam má své výhody, kvalita je konstantní a můžete přeskočit otřesné hudební vystoupení zhruba ve druhé třetině.

Tip: Microsoft na CES 2012: Kinect přichází na Windows

Pakliže máte tušení, že by vás celá přednáška mohla unudit k smrti, snad si vystačíte s útržky. Nejdůležitější momenty zachycují samostatná videa. Ballmer se na počátku rozhovořil o výzvách letošního roku.

Z Windows 8 jsme nic nového neviděli, takže nyní potěšíme leda ty, kteří se o nový operační systém dosud moc nezajímali.

Totéž platí pro předváděčku Windows Phone. Můžete si však všimnout zbrusu nové Nokie Lumia 900. Ta se na český trh momentálně nechystá, přesto tato kráska stojí za vidění. Jestli jste vysazení na opravdu velké telefony, patrně vás zaujme HTC Titan 2. Oba přístroje podporují sítě čtvrté generace (zdravíme Spojené státy).

Kinect slibuje revoluci. Při hraní už nepotřebujete ovladač, protože ovladačem se stává vaše tělo. Výsledkem snahy vývojářů nemusí být klasické hry, ale interaktivní pořady, které mají s hrami hodně společného. Jak by mohl vypadat klasický pořad Sezame, otevři se nové generace?

Interaktivita dětem jistě neublíží, právě naopak. A co teprve, když se vaše díte stane součástí světa na obrazovce?

Pozitivním faktem budiž to, že se v únoru zahájí v několika zemích prodeje Kinectu pro Windows. Přeci jen v České republice dáváme mnohem větší přednost hraní na počítačích, takže se snad podobného zážitku dočkáme i my bez herní konzole Xbox.

Ukázky z výstaviště: obdivuhodné stanoviště Microsoftu

Malá prohlídka stanoviště What's Next odhalí novinky, co se Microsoft snaží prodat. Uvidíte dotykový stůl Surface nebo hrátky s Kinectem.

Ve videu výše jste mj. mohli spatřit projekt Printing Dress, který se dočkal vlastního videopohledu. Papírové šaty sice na nošení nejsou, avšak dávají tušit směry, jimiž se výzkum v Microsoftu vydává.

Teď máte konečně příležitost spatřit stánek Microsoftu v celé jeho kráse. Firma je zvlášť pyšná na obří zeď plnou obrazovek s živým Metrem. Návrh celého stanoviště trval asi patnáct týdnů, stavba pak deset dní. Popravdě, úžasně vypadající výstaviště v lecčem zaujme více než samotná Windows 8.

Desetidenní výstavbu stánku pak můžete vidět smrsknutou do necelých dvou minut.

Následující video nebylo natočeno na výstavě, ale slouží k propagaci nových výrobků, především tenoučkých notebooků. Rok 2012 se má nést ve znamení ultrabooků, takže pokud vás ještě nepřepadl hlad po těchto elegantních strojích, možná vás navnadí následující propagační videoklip.

KL24

Svět Windows je rozmanitý, můžete si pořídit stroj, který vám dokonale vyhovuje a líbí se vám nejvíc.

Byl pro vás článek přínosný?