Hlavní navigace

CES 2013: Čínský výrobce Hisense ukázal perfektní televizory. Pozor na něj

10. 1. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Náš zpravodaj Honza Čarek, který se tento týden potlouká lasvegasským veletrhem CES 2013, vzkazuje, že o značce Hisense ještě hodně uslyšíme. Čínský výrobce na domácím trhu rychle roste a byť jej ve světě zastiňují Samsung, LG nebo Panasonic, určitě se mezi nimi neztratí a možná je i převýší.

Hisense
Hisense

Na výstavu si s sebou Číňani přivezli obrovský 84" 3D televizor s rozlišením Ultra HD (3840 × 2160 px). Představit si jejmůžete jako matici (2 ×2) běžných 42" FullHD televizí. Odpovídat tomu budou čtyřnásobné rozměry i rozlišení, cena ale bude pravděpodobně vyšší než už čtyř televizorů zvlášť. Tento obr využívá tradiční LCD panel s LED podsvícením. Bude se prodávat s webkamerou (slouží k pohybovému ovládání) a ovladačem, který zároveň funguje jako myš nebo ukazovátko.

Kromě toho ale Hisense ukázal i televizor U-LED, kde už jednotlivé pixely opravdu tvoří diody místo tekutých krystalů. U má znamenat Ultra, výrobce slibuje lepší kontrast, širší barevný gamut, vyšší rozlišení i rychlejší reakce. Vedle „běžného OLED“ televizoru vypadal obraz opravdu lépe.

 

MMF24

Hisense používá vlastní platformu Smart TV, má ale také televize s Androidem a Google TV. V nabídce výrobce nechybí ani androidové tablety a smartphony. Nás však zaujaly projekty „Ultra-Short Throw“, které umí vykouzlit velký obraz na krátkou vzdálenost. Na výstavě jsme viděli model s LED paprsky i laserem.

Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense Hisense